fredag 29 februari 2008

Hotelldöden

Mysigt gig här uppe på höga kusten och trevliga arrangörer. Men det var så länge sedan jag var ute i landet ensam så jag hade glömt hur trist det är att ligga ensam i en hotellsäng och väljn mellan slutet av Den siste samurajen och CSI Miami.

På vägarna igen


I kväll drar jag till Norrland och kör standup. Det var länge sedan känns det som men jag ser verkligen fram emot det. Mer info finns här.

Jag tror aldrig jag har fått så mycket standupförfrågningar som nu och jag tackar nej till i princip allt vilket känns lite trist. Morgonsoffan spelas ju in löpande varje vecka hela våren så det blir tufft att hinna med mycket mer. Och så ska jag ju ut med Big Comedy förstås. Här är dom publika grejer jag gör i vår (reservation för ändringar). Biljetter till oplanerat köper du här

7 mars – Norra Brunn, Stockholm

3 april – Big Comedy, Karlskrona
4 april – Big Comedy, Kalmar
5 april – Big Comedy, Norrköping
6 april – Big Comedy, Göteborg
10 april – Big Comedy, Umeå
11 april – Big Comedy, Östersund
12 april – Big Comedy, Sundsvall
15 april – Big Comedy, Stockholm
17 april – Big Comedy, Västerås
18 april – Big Comedy, Linköping
19 april – Big Comedy, Jönköping
25 april – Big Comedy, Karlstad
26 april – Big Comedy, Örebro
27 april – Big Comedy, Malmö

23 maj Uppsala – Regina teatern, Oplanerat
24 maj Norrköping - Skandiateatern, Oplanerat
29 maj – Norra Brunn, Stockholm

torsdag 28 februari 2008

Karriären är lång



Hade en intensiv men skojig filmdag med Petra, Johan, Patrik, Björn, Nour, Åsa. Ja halva komiker Sverige igår. Men roligast var det nästan i torsdags. Då filmade jag med en statist som är 87 år gammal. Hon har staterat en hel del bla i Skatan och i lite olika reklamfilmer. Hon berättade att hon inte riktigt bestämt sig än om hon vill satsa på skådespeleriet.

tisdag 26 februari 2008

Vardagsmat




Har haft en intensiv dag med Morgonsoffan. Nu ska jag svänga i hop en favorit. Pasta putanesca. Tomat, vitlök, sardeller, oliver och kapris. Enkelt och väldigt gott.

måndag 25 februari 2008

Runka aldrig med chili




Jag fick lära mig mycket viktiga grejer i kväll bla om matsex. Alla tio nykomlingar höll hög standard. Mannen på bilden heter Jonas Åhlund, han var roligast. Själv var jag också riktigt på hugget måste jag säga.

Standup Star




Är på Boulevardteatern och har varit gästmagister på en standupkurs som Özz och killarna arrangerar. Nu ska jag kolla in de nya stjärnorna och sen uppträda själv efter pausen. På bilden sitter Hannes och laddar.

söndag 24 februari 2008

Gardell lovebombar

Det här inlägget saxade jag från Gardells hemsida. Kul läsning för svenska komiker!


Ikväll var jag ute med en kompis och tittade på stand up comedy på Norra Brunn. Henrik Elmér, Sven Brundin och Måns Möller. Det var superbra… förstås, höll jag på att säga! Varje gång jag är ute och kollar på svensk stand up blir jag impad av vad jag ser: välskrivet, välframfört, intelligent, amen jag är bara ett fan! Och så blir jag lite självrannsakande, blir alldeles mörkrädd av tanken att själv stå där på klubbscenen och hojta skämt.

För det kan jag inte längre. 1992 var jag oslagbar. Jag kunde ta vilken dyngpackad krogpublik som helst. Jag var kung.

Nu, de få gånger jag gjort klubbar de sista åren, är jag flinande och osäker. Grov och klumpig. Oelegant. Nästan raka motsatsen mot när jag står på de stora konserthusscenerna. Jag blir stressad och forcerad. Gör mig själv så besviken.

Därför beundrar jag killarna och tjejerna som kan. Det är jävla brottningsmatch. På fredag åker jag ner till ännu ett utsålt Göteborgs Konserthus. Då kommer jag kunna igen, på min arena.

Pepe, som driver Norra Brunn, frågade om jag inte ville gå upp och göra fem minuter. Jag skyllde på rösten. Jag är fortfarande hostig och knarrig. Sanningen är att jag är livrädd.

Ser mig själv i spegeln. Ser hur jag kommer upp på den lilla scenen på Norra Brunn. Publiken lycklig och berusad. Väntar uppmärksamt. Förväntar sig. Här kommer Jonas Gardell... – ledsen Pepe, men jag kan inte längre.

Medan Henrik, Sven och Måns – de kan. Jag skrattade hela kvällen! Ibland får jag frågan om vilka andra komiker jag gillar. Jag kan snart sagt räkna upp varenda svensk komiker vi har.

fredag 22 februari 2008

Ingen vila ingen ro

Nu är vi igång med Morgonsoffan för fulla muggar. Spelade in lite "bumprar" igår som blir skojiga. Boken ligger på tryckeriet och jag ska försöka ha en lugn helg men kommer väl ligga sömnlös. Kom nämligen precis på att det börjar dra ihop sig till Shyfferts roast och jag har inte skrivit en rad. Hur fan roastar man honom?

torsdag 21 februari 2008

Skägg



Jag har tagit det lite lugnt med rakningen den senaste tiden och det är slående vilka reaktioner det väcker. Varje dag får jag nog höra en tre-fyra taliban/Al quaida/terrorist-skämt.

onsdag 20 februari 2008

Dagens Svd




Läser en intervju med Fredrik Lindström i dagens tidning. Upptäcker till min förtjusning att mitt namn förekommer i samma mening som Horace Engdahls. Roligt! Nu ska jag skriva klart ett manus om Buttericks-bajskorvar. Undrar vad Horace gör i kväll?

tisdag 19 februari 2008

Fynd på hallmattan




Äntligen en svensk film med lite nya spännande ansikten.

måndag 18 februari 2008

Hi tech






Jag kom tvåa som vanligt i kvällens på minuten-kamp. Det beror nog på att knapp nummer fyra är lite för långsam.

Lugnet före stormen




Sitter i studion och laddar för På minuten. Snart kommer publiken och i kväll ska jag fanimej vinna.

söndag 17 februari 2008

Biljettsläpp



Shit vad man är sugen på att köra standup efter en kväll som i går på Brunnen. Nu är det i alla fall klart att vi kör lite mer oplanerat.

Komikerna David Batra (Kvarteret Skatan), Robin Paulsson (Robins) och Tobias Persson (Stockholm Live) ger sig ut på riktigt tunn is. Trion kommer göra en stand up-föreställning helt baserad på de frågor publiken ställer till komikerna. Det kan med andra ord sluta hur som helst. Allt vi vet är att det blir improvisation på hög nivå.

23 maj Uppsala – Regina teatern
24 maj Norrköping - Skandiateatern

Biljetter köper du här

Världens bästa jobb




Har precis haft en underbar kväll på Norra Brunn. Avslutade i köket med en carpatio och ett vältemparerat glas Latizia.

lördag 16 februari 2008

Gig i kväll

I kväll kör jag på Norra Brunn med Järven hoppas vi ses där.

fredag 15 februari 2008

Trött




Vilken stressig vecka det blev. Jag känner att jag inte riktigt fått vila ut efter krãkset i måndags. Men nu är det äntligen fredag och jag läser Strages text om voiceover i dagens DN samtidigt som jag hummar medhållande.

onsdag 13 februari 2008

Dagens nej tack

Om en person som har tramsat i TV några gånger blir förälder så får han eller hon finna sig i att det börjar ringa från glassiga lifestyletidningar. Dom vill göra mysiga reportage som "månadens pappa" eller "Så nattar kändisarna sina bebisar."

Dom lockar med att man kommer få söta bilder på sitt barn och kan göra PR för sina nya projekt, men nej tack. Visst man är en mediehora som vill synas, kränga bijetter och böcker. Men även om man skulle sälja lite fler biljetter så kommer extra pengarna ändå ryka när den stackars bebisen blivit tjugo och ska gå i dyr terapi för att bearbeta sin pappas bekräftelsebehov.

tisdag 12 februari 2008

Lookalike

Det här inlägget fick jag i min gästbok:

Hallå David! Såsom varande skåning känner du säkert till att det på Musikbörsen i Malmö arbetar en kille som är en exakt kopia av dig. Frågan lyder således: Är ni släkt?

Det är säkert tredje gången jag får mail eller någon frågar om det här. Antagligen har jag alltså en mystisk släkting i en musikaffär i Malmö. Otippat!

Jag har slutat spy och gjorde ett sedan länge inplanerat gig i eftermiddags. Lite matt efter ett dygn utan mat men det gick i alla fall.

måndag 11 februari 2008

VKS




Fy fan. Jag har fått kräksjukan. Inte kul. Jag känner mig som nallen på den här Stina Wirsen-bilden. Och jag som hade sett fram så mycket mot Morgan Paulsson-filmen i kväll. Blä.

söndag 10 februari 2008

Råttans år

Kul att Nour och Björn klarade sitt folkliga genombrott i går med bravur. I dag firar jag det kinesiska nyåret. Vi är ett gott gäng som drar till Hos och klämmer en Pekinganka. Zai jian pengyoumen (sv. på återseende sjömän)

lördag 9 februari 2008

1996




Tiden går fort! Päronen håller på att flytta och rensar ut gamla prylar. I en låda hittade dom den här gamla turnéaffichen. Lasse var hetare än en lägereld och jag fick följa med som en ny kalv på grönbete i comedybranchen. Vi festade oss igenom 10 städer på 10 dagar.

fredag 8 februari 2008

En typisk fredagkväll

Salongsberusad och skriver skämt om lågprisbordeller.

torsdag 7 februari 2008

Boktips




Just nu läser jag dom här två. Båda handlar om att med små medel skapa världsherravälde och båda är väl värda att ta en flukt i.

onsdag 6 februari 2008

Kul kväll på SoB

Körde på Syster o bror ikväll. Massor med folk och riktigt roddig publik. Hela första akten var det ett jävla surr. Jag stod backstage och blev riktigt nervös. Men sen gick jag upp och fick dom verkligen. Det blev mycket improvisation och jag hade skitskoj. På vägen hem lyssnade jag på Karlavagnen i P4. Det borde ni prova. En fullständigt surealistisk mix av olycksdrabbade lyssnare som får fyra minuters terapi av programledaren och jätte dålig musik.

tisdag 5 februari 2008

Meine Brillen






Just det, där va dom ja. Jag köpte nya glasögon i somras och fick två par för priset av ett. Jag hade nästan glömt bort de här. Jag får nog ta och använda dom i morgon. Som ni ser är designen egentligen gjord för en 70-årig pensionerad slöjdlärare i Torshälla eller för en överbetald AD på King. Men jag befinner ju mig någonstans där mittemellan.

måndag 4 februari 2008

Showbiz




Sitter och laddar i logen på Tyrol, ska snart uppträda för 500 studenter. En mysig grej med sådana här sunkiga gamla loger är att man alltid hittar sköna, vintage orkesterkort.

söndag 3 februari 2008

Poocs - Modern TV




Dom här två bilhandlarlookaliksen gör en Talk Show som snart sänds på Comedy TV. I lördags var jag gäst. Blir riktigt skoj tror jag.

fredag 1 februari 2008

DN idag.




Jag som trodde det var en medelålders man som gillar öl och Beef Jerky.

Nyårslöfte






Kolla! Jag tränar och bloggar samtidigt. Det ni, era lata jävlar!

Föresten, shit va kul det var att gigga i Norrköping igår. Precis som det ska vara, bra arrangerat, bra lokal, bra publik. Och det blir alltid extra skoj när man inte har varit ute så mycket på vägarna på ett tag.