lördag 20 december 2008

Slut i rutanDå var vi klara med Morgonsoffan. 24 program, över 500 sketcher som spelats in varav några blev riktigt bra och en del blev sådär. Det har varit väldigt kul och otroligt lärorikt.

Det bästa har nog varit möjligheten att med väldigt kort framförhållning genomföra roliga idéer. Någon dag innan vi skulle spela in andra avsnittet i våras så sprang jag tex på IT-entreprenören Johan Stael von Holstein på en flygplats. Han hade nyligen fått en massa skit i tidningarna för att han satt i kulturrådet. Jag frågade om han hade lust att medverka i programmet och han tackade halvt om halvt ja. Jag smällde ihop ett utkast till ovanstående sketch på planet och försökte övertala honom lite till och någon dag senare spelade vi in sketchen. Liknande snabba puckar har det varit med dom flesta av våra gäster.

Det som har gjort det möjligt är vår underbara redaktion där alla har stått på tårna och verkligen velat göra sitt bästa. Och då menar jag verkligen alla från producenter, redaktörer och regissörer till praktikanter och gästkomiker. Jag hoppas verkligen att det blir fler tillfällen att jobba med det gänget. Framförallt har det varit så jävla kul att göra det här ihop med Petra. Som tur är ska vi jobba en hel del tillsammans även under våren så det blir inte så svår separationsångest men först kommer den riktigt breda massan se Petra göra succé i melodifestivalen.

3 kommentarer:

Martin Dock sa...

Briljant serie!

Camilla sa...

Det har varit så kul att titta på Morgonsoffan. Petra och du har varit helt underbara. Jag är förtjust i de andra medverkande också och ett av mina absoluta favoriter är när "Sonja någon-ting" (Anna Granath) dansar fridans i vit dräkt. Jag såg den på SVT play en kväll och skrattade så jag grät. Det var så oväntat. Hittar tyvärr inte det klippet någonstans längre (från förra säsongen). Finns det någonstans man kan se det igen?

Ludmilla sa...

Vi har följt morgonsoffan och hoppas verkligen att snart få se dig på nytt. Hela familjen har fredagsmys tillsammans framför detta!