måndag 10 november 2008

Hemma från Obamaland

Hemma i Sverige igen. Kul att landa den där historiska morgonen när folk stod och småpratade om Obama i Starbucks-kön och gatuförsäljarna krängde idolbilder på den nya presidenten.

Jag brukar åka över till New York en eller ett par gånger per år för och kolla in comedy och TV-grejer. Den här gången hade jag möjligheten att se världspremiären för Ricky Gervais nya special på HBO och även lyssna på en utfrågning av Gervasis efteråt. Jag frågade honom om han fortfarande testade nytt standupmaterial på comedyklubbar och han sa att det var omöjligt numera pga att folk bara blev imponerade och inte gav en rättvis respons på skämten.

Lyssnade även på seminarier med författarna bakon Daily Show och Conan O Brian. Jag noterade att båda showerna har ett tiotal författare och alla är vita män i 30-45-års åldern. Detsamma gäller för Lettremans gäng. När man frågar dom om avsaknaden av kvinnliga writers så skämtar dom bort det och kommer inte med någon riktigt bra förklaring.

Sista kvällen kollade vi in succémusikalen Young Frankenstein. Musikal är kanske inte min favorit genre men som musikalisk analfabet blir jag ändå alltid lika imponerad av folk som kan sjunga och dansa.

Krogscenen skiftar ju snabbt i NYC men om ni ska dit snart så kommer ni inte bli besvikna av en lunch på Freemans, middag på the Stanton Social och några drinkar på Gramercy Park Hotel.

Nu, sova.

3 kommentarer:

Bjarne sa...

Avsaknaden av kvinnliga/svarta writers berördes ju en del i utmärkta, men sorgligt nog nedlagda, Studio 60 on the Sunset Strip. Trodde det var lite tillskruvat i serien, men det verkar ju ligga väldigt nära sanningen?

Fritte Fritzson sa...

Morgan Murphy, som för övrigt också är med på Comedians of Comedy-videon skriver för Jimmy Kimmel. Sen är det helt blankt på mitt papper.

Emma sa...

I maktens korridorer regerar männen, så också innom humorns glittrande väggar verkar det som. Vi kan ju trösta oss med att USA är måttligt konservativt och jenkarna behöver mer tid att inse det alla andra redan vet, nämligen att kvinnor också föds med humor!

Men förändringens tid är kommen! USA har äntligen fått sin första svarta president och nästa steg i utvecklingen är förhoppningsvis en kvinnlig manusförfattare på saturday night live!