onsdag 16 januari 2008

Nu ska det göras TV

Pressmeddelande.
Säsongsstart: SVT1 onsdag 12 mars 2008 kl 21.00: Morgonsoffan

Humor varje dag med Morgonsoffan

David Batra och Petra Mede säger välkommen till Morgonsoffan. Ett humorprogram av och med Sveriges nya komikerelit. Morgonsoffan bjuder på hyperaktuell nyhetssatir där trender och händelser i samhället får nya komiska perspektiv.

I soffan sitter allehanda experter, paneler, recensenter, kulturkoftor, sportnördar, levande djur och allt annat som får dig att tro att du fortfarande drömmer. Morgonsoffans karaktärsstarka reportrar bjuder på både lokala och globala inslag. Och så blir det förstås nyheter. Sändningstiden är onsdagskvällar i SVT1, och varje dag på webben och i mobilen. På webben kommer dagligen nytt exklusivt material.

- Det här blir det heltäckande nyhetsmagasinet och det enda svensken behöver titta på för att känna sig uppdaterad. Dessutom behöver man inte gå upp klockan sex på morgonen längre för att få mysig morgon-tv, säger David Batra, en av Morgonsoffans programledare, känd från bland annat SVT-succén Kvarteret Skatan.
Morgonsoffans andra programledare är stjärnskottet Petra Mede. Hon har frekventerat teves olika panelhumorprogram och är nu aktuell med Dubbat i SVT.
- Vad kan jag säga? Äntligen vågar tv ta in invandrare och äldre kvinnor som programledare. Ja, med andra ord, det kan gå hur som helst. Det ska bli fantastiskt roligt. Alla som arbetar med programmet är redan som en enda familj, en väldigt dysfunktionell familj, säger hon.

Förutom programledarna består redaktionen av en mix av landets mest begåvade och lovande komiker: Johan Glans (Kvarteret Skatan, Nisse Hults historiska snedsteg), Björn Gustafsson (Parlamentet), Nour El-Refai (Raj raj), Kristoffer Appelquist (Stockholm live, Babben & Co), Tobias Persson (Stockholm live, Babben & Co), Anna Granath (Stockholm live, Extra Extra) och Patrik Larsson (Stockholm live).
- I Morgonsoffan presenteras en ny generation komiker för en stor publik, säger Mats Grimberg, projektledare på SVT Stockholm

Morgonsoffan på webben är en storsatsning där redaktionen dagligen uppdaterar med nytt material. Publiken kan också medverka genom att skicka in sina egna filmer, bildmontage och manus. Tittarnas bidrag bedöms sen av landets ledande komiker och de roligaste kommer att sändas i tv och på webben.

SVT1 onsdag 12 mars 2008 kl 21.00: Morgonsoffan

För ytterligare information, kontakta Mats Grimberg, projektledare, 0733-651121.
För intervjuer med David Batra, kontakta Linda Norberg, 0707-780028.
För ytterligare information eller intervjuförfrågningar, kontakta Corinna Björk, SVT Kommunikation, 0702-511045, corinna.bjork@svt.se.

2 kommentarer:

zarrow sa...

Låter som nåt man kommer gilla!
Lycka till! Sara

Vera sa...

Verkar superkul :D