fredag 30 januari 2009

RAW-helg

I kväll och i morgon kör jag på Göta Lejon. Lite saxad info om kvällen från en intervju med Mårten Andersson som driver klubben:

Vilka uppträder?
– Ghettoprinsessan Gina Yashere som just nu gör supersuccé i nya hemlandet USA. Hon har länge varit het i Storbritannien och när hon gjorde Last Comic Standing i USA förstod även amerikanarna hennes storhet och hon blev för några veckor sedan den första brittiska komikern någonsin att göra legendariska Def Comedy Jam för HBO. På scen står också en viss Jonas Gardell och en inte helt okänd indisk pojke som heter David. Dessutom är jag själv sjukt taggad och laddad med nya skämt, hör och häpna!
Hela snacket med Mårten hittar du här..

onsdag 28 januari 2009

Obama roastar McCain



Vi ska ju under några dagar i mars försöka ta roasten till svensk TV (se nedan). I USA har roastandet funnits länge och inte bara på Comedy Central utan även i dom fina salongerna.

tisdag 27 januari 2009

Tack Lennie!

Den här veckan firar Lennie Norman 20 år som ståuppkomiker. Han gör det med att uppträda ihop med några kompisar på Norra Brunn tis-lör. Programmet hittar du här.

På premiären i kväll är det jag och Johan som är gästartister och vi har verkligen väldigt mycket att tacka Lennie för. Vi var båda med i en ståupp-tävling i Malmö 1994. Ingen av oss hade gjort standup förut och vi kände inte varandra. Lennie var konfrencier och satt i juryn. Han argumenterade för att jag och Johan skulle komma på delad första plats i tävlingen och bjöd sedan upp oss till Norra Brunn där vi fick köra ett par minuter var i hans show. Trots vår svajighet på scenen fortsatte han att bjuda upp oss ett par helger under hösten -94 och övertalade även Claes Malmberg att göra detsamma.

Han lotsade helt enkelt in oss två i branschen genom att sälja in oss till sina kollegor och till den tidens storfurste i standupvärlden - Bertil Goldberg.

På delad andra plats i tävlingen kom Roland Ulvselius och Ove Haugen som också fortfarande är i humorsvängen med standup och olika TV/radioprojekt.

Jag har under de här åren fortsatt att ha massor av kontakt med Lennie. Suttit i loger runt om i landet och fått höra ett antal sköna rövarhistoreier om poplivet på 60-talet, turnéer i Polen och gig från helvetet. Men framförallt har han gett mig en massa bra råd och söttat mig i olika sammanhang.

Lennie är ett levande bevis på att även i en väldigt egofixerad bransch som denna så är det den som är generös och ger av sig själv som håller i längden.

Nu ska jag rota fram min gamla scenskjorta från 90-talet och ha en jävligt kul kväll. Sen ser jag fram emot 20 år till med Lennie.

måndag 26 januari 2009

Oljud i Borås



Hej David!
Har just läst din lapp-bok och vill gärna bidra med en söt lapp som min svägerska satte upp i trapphuset där de bor (i Borås). Alla lappar är ju inte arga! Hoppas du får ihop fler roliga lappar så det kan bli fler böcker!

Vänliga hälsningar
Maria

fredag 23 januari 2009

Nu ska det rostas



Roast på Berns är en kärleksfull hyllning till en utvald person genom satir, ironi, vulgära skrönor, ohyfsade påståenden och grova förolämpningar.

Under fyra kvällar i början av mars – två föreställningar per kväll - kommer Erik Haag agera roastmaster för en panel bestående av bla David Batra, André Wickström, Magnus Betnér och Petra Mede. Objekten för hyllningarna är emellertid än så länge hemliga meddelar producenterna Kerstin Johansson och Henrik Schyffert.

Biljetter köper man här.

torsdag 22 januari 2009

Guldrosen


Jag fick den roliga nyheten i går från SVT att Morgonsoffan kommer tävla i Rose d'Or (tidigare känd som Montreuxfestivalen).

För ett par år sedan var vi nere och tävlade med Skatan. Det var rätt spännande att sitta på en jättegala och intala sig att det fanns en liten chans. Men det året var även Little Briatain nominerade så vi visste ju i princip att dom skulle vinna vilket dom också gjorde.

Lorenzo Lamas var där och tog emot ett pris för någon amerikansk dagsåpa. Jag försökte sen på festen att hetsa Glans att gå fram och fråga honom om det verkligen var Lance som sprängde familjen Giobertis pumphus i Falcon Crest. Men Johan var inte sugen.

onsdag 21 januari 2009

Tvångstankar

Då var världens stora hopp - Obama insvuren och klar att börja jobba på riktigt. När jag sitter och kollar hans tal både igår, i förrgår på galan och under valnatten så blir jag varje gång jättenervös så fort han går över scenen eller stannar upp och vinkar till massorna. Jag tänker på allvar att: Nej fan nu blir han skjuten. Men sen andas jag ut så fort han kommit in bakom det skottsäkra glaset. Kanske lite sjukt men så är det.

tisdag 20 januari 2009

söndag 18 januari 2009

Gästboksinlägg

Sitter och administrerar min hemsida och hittade det här inlägget i gästboken:

Jag har en av dina pressbilder som bakgrundsbild på min dataskärm. Oftast tycker jag att det känns jättebra, men ibland känns det konstigt. Då brukar jag duscha så känns det bättre sedan. Varma kramar Leif

fredag 16 januari 2009

Vasakronan ryter till

Hejsan.

Jag hade nöjet att läsa din trevliga bok "den som inte tar bort luddet ska dö!". Själv hittade jag en "trevlig" lapp på Stortorget i Malmö. Just vid hörnet till gågatan. Skickar med en bild på det.

mvh, Fredrik


George Orwell myser i sin grav

Jag bloggade från mobilen om att jag skulle äta lunch. Hasse bloggade om och tog en bild under själva lunchen. Nu bloggar jag om lunchen i efterhand. Det sjukaste är att ingen, inte ens staten eller polisen, har tvingat oss att övervaka oss själva. Allt detta gör vi frivilligt för att vi har för mycket fritid. Och nu sitter du och läser smörjan.

Biosugen

Flera bra filmer i luften just nu tror jag. Som kvällsknegare och småbarnsförälder så blir det inte bio så ofta. Men jag måste hitta några kvällar i vinter. Vill verkligen se bla Slumdog millionaire och Gomorra.

Nu: In och käka lunch med några komikerkollegor.

torsdag 15 januari 2009

vem bryr sig

Jäklar vad media engagerar sig i hur mycket Liza Marklund har hittat på eller inte hittat på. Så enormt ointressant.

Min dag blev ungefär som igår dvs jag cycklade runt i en iskall huvudstad och hade möten med olika begåvade kompisar om framtida projekt. Sen dagis, sen koka pasta, sen rapport. Mer spännande än så blev det inte den här dagen .

onsdag 14 januari 2009

Många möten i dag

Vilken säljande rubrik! Men sån har dagen varit och det har faktiskt varit rätt kul möten (om inte det är en självmotsägelse). Bla var Robin i stan och vi smidde planer inför mars.

Sen bjöd Lange på en riktigt fin Sheppards Pie och så lånade jag första numret av Filter som får bli min kvällslektyr.

tisdag 13 januari 2009

Begåvade vänner

Ibland när kompisar varit och sett mig uppträda eller sett någon TV-grej så säger dom att det var nervöst att sitta och kolla. Jag har alltid tyckt det låter lite tramsigt, det är ju jag som är nervös. Men igår när jag kollade Guldbaggen kom jag på mig själv med att vara riktigt nervös. Men det fanns det förstås ingen anledning till. Johan gjorde det så klart fantastiskt bra med Abba-medleyt och allt.

Även Björn visade var skåpet ska stå och flera andra kompisar (Johan S, Ola N, Ola S mfl) hade gjort ett hästjobb bakom kameran.

måndag 12 januari 2009

Saxad intervju


Det gick en dag sen överlät jag bloggandet åt andra...

Gjorde en intervju i Café strax före jul och tycker att Pär Bäckstrand fick till en kul bild.

"Jag vaknade upp i ett elskåp" David Batra, aktuell med humorserien Morgonsoffan i SVT, om sitt livs värsta uppvaknande, sin sämsta affär samt gången då han fick på käften på Viking Line

Vilket är det konstigaste sms du fått?
– ”Jag sitter och bajsar!/Lisa”

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15?
– Att ibland kan man bara vara tyst.

Vilken är din största fobi?
– Att lyssna på folk som äter smörgås samtidigt som de andas högt genom näsan.

Vilket är det värsta kok stryk du fått?
– På Viking Line efter ett gig kom en arg kille som kände sig påhoppad fram och gav mig några käftsmällar.

Vilken är din favoritsvordom?
– Piss!

Vilket är ditt favoritord?
– Buffé.

Vad är det närmaste du har kommit att dö?
– Jag trillade i vattnet utan hjälm när jag var bakfull på forsränning i Pennsylvania.

Hur skulle du vilja dö?
– Snabbt.

Vad hatar du mest av allt?
– Fästingar som angriper pungen.

Vilken bok har betytt mest för dig?
– Min senaste, Den som inte tar bort luddet ska dö, som nu har sålt i över 30 000 ex.

Konstigaste stället du vaknat upp på?
– I ett elskåp.

Vilket är tidernas coolaste filmcitat?
– ”Wax on, wax off” ur Karate kid.

Vad är ditt favoritgift?
– Curare.

Har du haft en riktigt dålig drogupplevelse?
– Vi rullade hemmagjorda cigaretter med tuggummipapper och torkade löv när jag gick i fyran. Jag kunde inte snacka på en vecka.

Vem är tidernas sexigaste kvinna?
– Hon som visade brösten i Solstollarna.

Vilken bil skulle du helst vilja äga?
– En Batmobile.

Märkligaste ryktet du har hört om dig själv?
– Att jag skulle ha tre bröstvårtor.

Vilken dag har varit den svåraste i ditt liv?
– Den dan man föddes var nog rätt tuff.

Ditt livs bästa respektive sämsta affär?
– Bästa: En båt från 60-talet som jag hade i fem somrar, inte underhöll och ändå fick mer betalt för när jag sålde den. Sämsta: En Volvo 340 som jag köpte i juni och skrotade i augusti.

Vilken är din käraste ägodel?
– Fan, jag skulle inte sålt den där båten.

Vilket av dina karaktärsdrag är du minst stolt över?
– Min beslutsångest.

Kristofer Ahlström
Foto: Pär Bäckstrand

Extraföreställningar

Biljetterna till Batra och Robin-turnén gick åt som smör i julhandeln. Nu finns det några extragig upplagda på Ticnet.

Okej 2009 här kommer jag

Både roligt och lite ångest att vara anträffbar igen. Började beta av samtal redan på väg från dagislämningen. Mailboxen var igenkloggad med mestadels spam och förfrågningar som kräver att jag för ett ögnoblick skjuter bort min beslutsvånda men även med en massa sköna lappar. Jag ska nog starta en ny blogg som ägnar sig bara åt lappar. Det får bli ett 2009-projekt.

Nu: Arbeta. Dvs kolla Youtube, facebook och bloggar...

lördag 10 januari 2009

5 i topp 2008

Jag är tillbaka i Sverige men hade tänkt börja med det här först nästa vecka efter en avkopplande skidhelg tillsammans med 200 ryssar och halva Stockholms län i Hammarbybacken. Skitsamma, jag kan ju ändå inte sova och har massor med viktiga grejer att göra så då är bloggen ett skönt sätt att smita. Här kommer min personliga femitopp för året som gått. Den handlar bara om jobbgrejer. Dom roligaste stunderna har jag förstås haft med tvååringen här hemma som kommer med nya sköna spaningar varje dag men jag försöker hålla det lilla livet borta från bloggosfären så länge det går.

Årets roligaste gig:. Schyfferts 40-års roast

Årets darrigaste gig: Capricen i Uppsala med vinterkräksjuka i kroppen.

Årets största mailskörd:. Efter mitt sommarprogram i P1 regnade det in över hundra mail från lyssnarna. Några med hissnande och väldigt personliga historier,

Årets snyggaste rekvisita: Fleshlighten som vi använde i "Sverige pussas och kramas"

Årets nya kompisar: Flera av människorna som gjorde Morgonsoffan som jag knappt kände förut.