torsdag 31 januari 2008

Nostalgi



Hittade den här gamla dängan på Youtube.

Ikväll blir det föreläsning på Norrköping Science Park ska bli skoj.

tisdag 29 januari 2008

Grabbarna



Jag vet, jag har sagt det förut men min bok med svenska folkets lappar: "Den som inte tar bort ludet ska dö!" är nu i princip klar och ska skickas till tryckeriet. Tack alla ni som mailat in arga eller roliga lappar. Är det någon bloggläsare som har sett värsta guldkornet i sista minuten och vill bidra med det så maila gärna på himself@davidbatra.com.

På bilden så ser ni förutom mig, Jocke och Pontus, två sköna killar som hjälpt mig. Dom är stjärnor på foto och form.

måndag 28 januari 2008

Malmö Comedy Festival




Om ni inte spenderade söndagkvällen på Slagthuset i Malmö så missade ni något. Tack Lena Frisk och alla ni andra för en jävla kul festival. Roligast var den sk skruvade timmen på rosa scenen där komiker som Jesper och Kringlan var fantastiska.

söndag 27 januari 2008

På flyget.




Trött och seg i morse. Ångrade nästan att jag lovat att flyga ner till festivalen. Men hade turen att träffa glädjespridarna Hasse o Måsse på Bromma. Fan va kul det här ska bli! Nu är det bara en fråga som måste besvaras. Vad är pastejröra?

fredag 25 januari 2008

Äntligen fredag!

Har haft en kul vecka och bla jobbat med manusen: Porrlådan och Köttfärs. Nu blir det fredagsmys med rötjut och Lets dance. På söndag drar jag ner till Malmö Comedy Festival och kör Oplanerat än en gång.

Stoppa pressarna!

Aftonbladet rapporterar: "Europe är tillbaka". Men vänta. Har dom varit borta? Dom har i så fall kommit tillbaka minst en gång om året de senaste sju åren.

torsdag 24 januari 2008

Firmafest




Ikväll blir det kick off och diskokulan är upphängd i redaktionstaket.

onsdag 23 januari 2008

Work in Progress






Idag är jag ute och filmar för "Sverige pussas och kramas". Men jag vet, det ser inte ut som humor-TV på bilden. Mer som Jägarna II. Och jag spelar en skånskindisk ladyboy som blivit blixtförälskad i Rolf Lassgård.

tisdag 22 januari 2008

Globalisering

Jag fick ett mail från en amerikan som vill sälja gags. Han hade hittat mig på internet. Även om jag inte har lust att köpa något så är det ett kul initiativ.

Dear David :

Hello. I am a comedy writer and comedian based in Los Angeles, California, United States. I write and have written for many top professional standup comedians-many Americans and some from other countries like Canada, Great Britain and Denmark. My comedians have used material I have written for them on American television and one of my European clients performed an entire TV standup special from a script that he paid me to write most of.

Stenskjulet




I den här charmiga kåken jobbar jag i vår. I dag har jag, Petra Mede, Anna Granath, Tobias Persson, Johan Sköld, Nour El-Refai och Björn Gustafsson suttit här och skrivit sketcher. Jag konstaterar att jag är lyckligt lottad. Jag får göra roliga saker ihop med begåvade människor.

måndag 21 januari 2008

Fynd på hallmattan







Jag sprang på Bert Karlsson för någon vecka sedan och han trackade mig för att jag ger ut min bok på Frank/Bonnier och inte på hans nystartade bokförlag. Han sa att han skulle skicka en av sina bästsäljare och tro det eller ej men i dag kom den här.

På baksidan kan man läsa (läses med fördel på Västgötska):

Varför pippar flodhästar alltid i vatten?
-Hur ska man annars få 25 kilo fitta blöt...


Boken har tydligen sålt i 55 000 ex.

Tillbaka i humorgruvan

Efter en skojig helg är det dags att kicka igång med nya programmet. Lite mysigt att va på måndagsmöte med vetebröd och bryggkaffe ur den stora pumptermosen.

lördag 19 januari 2008

Svensexa!




Idag är det svensexa för Lange hela dagen. Vi inleder med armbrytning.

fredag 18 januari 2008

Sorg




Gick förbi Mynttorget i Gamla stan. Där hade man tänt gravljus. Jag tänkte att nu har någon politiker dött eller en journalist blivit fängslad i en diktatur. Det hela visade sig vara en manifestation för hemlösa katter. Jag älskar Sverige!

Punka




Blä. Och jag som alltid känner mig så gay när jag får hjälp på en däckverkstad.

torsdag 17 januari 2008

Intensiv dag

2,5 timmes morgonmöte på bokförlaget. Kul lunch på Pontus med Q och Martin. Några snabba telefonintervjuer inför Morgonsoffan. Eftermiddagsmöte och nu iväg till firmagig på Cygate.

onsdag 16 januari 2008

Nu ska det göras TV

Pressmeddelande.
Säsongsstart: SVT1 onsdag 12 mars 2008 kl 21.00: Morgonsoffan

Humor varje dag med Morgonsoffan

David Batra och Petra Mede säger välkommen till Morgonsoffan. Ett humorprogram av och med Sveriges nya komikerelit. Morgonsoffan bjuder på hyperaktuell nyhetssatir där trender och händelser i samhället får nya komiska perspektiv.

I soffan sitter allehanda experter, paneler, recensenter, kulturkoftor, sportnördar, levande djur och allt annat som får dig att tro att du fortfarande drömmer. Morgonsoffans karaktärsstarka reportrar bjuder på både lokala och globala inslag. Och så blir det förstås nyheter. Sändningstiden är onsdagskvällar i SVT1, och varje dag på webben och i mobilen. På webben kommer dagligen nytt exklusivt material.

- Det här blir det heltäckande nyhetsmagasinet och det enda svensken behöver titta på för att känna sig uppdaterad. Dessutom behöver man inte gå upp klockan sex på morgonen längre för att få mysig morgon-tv, säger David Batra, en av Morgonsoffans programledare, känd från bland annat SVT-succén Kvarteret Skatan.
Morgonsoffans andra programledare är stjärnskottet Petra Mede. Hon har frekventerat teves olika panelhumorprogram och är nu aktuell med Dubbat i SVT.
- Vad kan jag säga? Äntligen vågar tv ta in invandrare och äldre kvinnor som programledare. Ja, med andra ord, det kan gå hur som helst. Det ska bli fantastiskt roligt. Alla som arbetar med programmet är redan som en enda familj, en väldigt dysfunktionell familj, säger hon.

Förutom programledarna består redaktionen av en mix av landets mest begåvade och lovande komiker: Johan Glans (Kvarteret Skatan, Nisse Hults historiska snedsteg), Björn Gustafsson (Parlamentet), Nour El-Refai (Raj raj), Kristoffer Appelquist (Stockholm live, Babben & Co), Tobias Persson (Stockholm live, Babben & Co), Anna Granath (Stockholm live, Extra Extra) och Patrik Larsson (Stockholm live).
- I Morgonsoffan presenteras en ny generation komiker för en stor publik, säger Mats Grimberg, projektledare på SVT Stockholm

Morgonsoffan på webben är en storsatsning där redaktionen dagligen uppdaterar med nytt material. Publiken kan också medverka genom att skicka in sina egna filmer, bildmontage och manus. Tittarnas bidrag bedöms sen av landets ledande komiker och de roligaste kommer att sändas i tv och på webben.

SVT1 onsdag 12 mars 2008 kl 21.00: Morgonsoffan

För ytterligare information, kontakta Mats Grimberg, projektledare, 0733-651121.
För intervjuer med David Batra, kontakta Linda Norberg, 0707-780028.
För ytterligare information eller intervjuförfrågningar, kontakta Corinna Björk, SVT Kommunikation, 0702-511045, corinna.bjork@svt.se.

TV-Glamour




Har precis gjort en TV-inspelning i samma studio där Idol bandas. Så här ser det ut i den sunkiga logen.

Besviken Bert




Sprang på Bert. Han tyckte det var lite trist att han bara fått med 22 låtar i årets melodifestival.

tisdag 15 januari 2008

Snart ser ni mig på Skånes Hard Rock Café

Hej David,
>
> En något udda mailförfrågan.
>
> Vi äger och driver något som heter Kabusa Konsthall strax utanför Ystad.
> Verksamheten drivs i en ca 100 år gammal stärkelsefabrik.
>
> Vi håller också på att planera restaurang och temat för denna och det är med
> anledning av detta som jag mailar dig.
>
> Vi har under en längre period handlat på oss diverse material, affischer,
> foton mm av kända skåningar. Finns som du vet en hel del kända skåningar.
> Tanken är att restaurangens väggar skall vara täckta med detta material i en
> salig blandning, jag lite åt Hard Rock Café hållet. Allt snyggt inramat och
> i glasmontrar ja du ser bilder framför dig tror jag.
>
> I dagsläget har vi en bra samling av Edvard Persson, Nils Poppe, Anita
> Ekberg mfl. Det skulle dock vara kul att även ha dig representerad hos oss,
> bild autograf vore fint. Skulle dock vara ännu roligare om du kunde tänka
> dig att bidra med någon sak kopplad till ditt scenartisteri, klädesplagg
> ex.vis
>
> Om du känner att ovanstående är något kul som du kan tänka dig att medverka
> till så vore det självklart kul om inte så tackar jag ändå för att du tog
> dig tid.
>
> Mvh/
>
>
> --
>
> Hans Molund

Dramaaaten

Det verkar gå hett till där. Men det är väl bråk i andra branscher också? Klart att killarna på Skanska tycker att muraren som drog till NCC pissar på dom. Och säkerligen tycker programerarna på WM-data att gänget på Tieto Enator mest står och småfiser. Skillnaden är att kvällisarna inte är lika intresserade av bygg- eller IT-nissar.

måndag 14 januari 2008

Det får inte bli ett tvång

Igår hade jag en skön söndagskväll. Petade in sista Twin Peaks DVDn och kollade avsnitt sex där Cooper och den där andra polisen, Harry tror jag han heter, åker undercover till One-eyed Jacks. Cooper har på sig en stilig smoking och fula glasögon medan Harry har klistrat på en porrfilmsmustasch.

Plötsligt när det är som mest spännande känner jag en hand på min axel. Där står Luther.

L: Du ligger och kollar på TV?

D: Japp.

L: Du har inte bloggat idag.

D: Nej jag vet.

L: Varför inte det?

D: Hade inget vettigt att skriva.

L: Det brukar ju inte hindra dig.

D: Nej men jag kände inte för det bara.

L: Ska du ha en blogg så måste du blogga varje dag.

D: Amen sluta. Jag bloggar väl när jag vill och tar paus när jag vill.

L: Då är du en lat och dålig människa.

D: Skit ner dig!

söndag 13 januari 2008

Riktigt kul kväll!




Då var säsongen igång. Fullsatt och jävligt sköna människor, både i publiken och på scenen. Här sitter Svenne och plåtar i köket.

lördag 12 januari 2008

Säsongspremiär på Brunnen ikväll




Och jag har klätt mig i rutigt.

fredag 11 januari 2008

3:an mjölkar lite




I väntan på Uffe Larssons dansdebut så bläddrar jag i tidningen och upptäcker att det är repris på gång i grannkanalen. Ja, varför inte? Det var ju en rolig säsong.

Kollade in den här.




Klart Michael Segerström ska ha en guldbagge

Mail från redaktören

Hej David!

God fortsättning!


Jag har nyss kommit tillbaka och nu läst igenom ditt tack och hela bokens förord. Vad gäller förordet har jag ”putsat” lite i det och skickar det nu tillbaka till dig, men jag (och Anders) tycker kanske att det är lite för redovisande av metod, lite väl torrt, och för lite humor. Det är ju det första läsaren möter i hela boken och då borde strängen spännas ännu lite.



Ok. En natt till i skrivarlyan. Fan, man ska inte läsa för länge på universitetet. Klart allt "blir redovisande av metod, lite väl torrt" när man har 160 poäng i bagaget.

torsdag 10 januari 2008

Davids modeblogg







Veckans modetips: Röd kavaj. Elegant men inte pråligt.

Satt på kontoret och pratade med mästerbloggaren Linda och vi konstaterade kallt att det är mode som gäller om man vill bli stor i bloggosfären. Knut Koivisto tog den fina bilden som sitter på kontoret ovanför Lindas skrivbord (vilken arbetsmiljö!)

onsdag 9 januari 2008

Nattskriv

Har precis skrivit klart en sketch till Sverige Pussas och Kramas. Jag blev mest nöjd med rekvisitavalet. Om den ska göras så måste herrar Schyffert och Haag inhandla en fleshlight.

tisdag 8 januari 2008

Grisen ska ut,




räkningar ska betalas, samtal ska ringas. Som vanligt är det lätt att man stressar lite för mycket så här dagarna efter jullovet.

måndag 7 januari 2008

En korsning mellan Tito Beltran och Fredrick Federley






Så kommer jag se ut på bokförlagets säljmaterial.

söndag 6 januari 2008

Tempelriddaren i Vulgotemplet




Åkte till Heron City och kollade Arnfilmen. Svensk historiskfilm brukar ju bli rätt pinsamma pekoral. Men den här var inte pinsam bara lite långsam. Men dålig planering av SF att lägga den där reklamen för västgötakloster precis före.

lördag 5 januari 2008

Hemma i TV-soffan




Lånade den här boxen av Martin i Garpenberg. Jag vet, typ 17 år för sent men jag var lite anti när det var Twin Peakshysteri. Men nu jävlar. Såg piloten igår och efter helgen kommer ni kunna se mig i FBI-jacka.

fredag 4 januari 2008

Bilskoj

Stieg är rätt överskattad tycker jag men han lättar ändå upp 10 timmars krypkörning på blixthala vägar. En annan grej man borde göra i bilen vid långkörning är att röka vattenpipa. En polis stegar myndigt fram till din bil som han vinkat in till vägrenen. Du vevar ner rutan, ett tugnt rökmoln med en doft av äppeltobak glider ut genom fönstret samtidigt som polisen ser att bredvid dig i passagerarsätet står en rejäl vattenpipa. Polisen frågar: “Hur var det här då?“ Du tar lugnt ett njutningsfullt bloss ur munstycket och svarar: “Tack, alldeles utmärkt.“ Jag lovar att du får rabatt på fortkörningsböterna.

torsdag 3 januari 2008

En lååång dag i bilen




onsdag 2 januari 2008

Ur Spår!

I längdåkningsspåret så är det inte den som kör om som får gå åt sidan. Nej, det är bara att ropa “Ur spår!“ så får folk se till att flytta sig. Oftast är det gubbar iklädda knäbyxor som ropar. Väldigt irriterande. Ur spår själva gubbjävlar!

tisdag 1 januari 2008

GI-hån




En rostad macka med jordnötssmör som skjöls ned med ett glas cola är en måltid som passar perfekt på nyårsdagen.

Partytrick




Peter glömde sin mobil när han gick från festen i natt. Då passade jag på att skicka ett sms med texten: “Jag sitter här med raketstånd“ till alla i hans telefonbok. Nu har hans mobil plingat hela förmiddagen. Jag kom föresten på ett nyårslöfte precis, nämligen: Jag ska aldrig mer dricka sprit!